Σελίδες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Φλαμπουράρης: Το ευρωπαϊκό χρέος είναι αέρας, θα πληρώσουμε με... αέρα - Πολιτικές ειδήσεις - Το Βήμα Online

Φλαμπουράρης: Το ευρωπαϊκό χρέος είναι αέρας, θα πληρώσουμε με... αέρα - Πολιτικές ειδήσεις - Το Βήμα Online



Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα

Ποιος είναι ο άνθρωπος που επέβαλε τον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Η εντύπωση που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, ότι ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικό τέκνο του Αλέκου Αλαβάνου, επειδή ο τελευταίος τον «έχρισε» διάδοχό του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ το 2008, είναι εντελώς λανθασμένη, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι ο μόνος που τον βοήθησε στα δύσκολα και τον επέβαλε ως αρχηγό του κόμματος ήταν ο Α. Φλαμπουράρης, τον οποίο συμβουλεύεται και εμπιστεύεται «σαν πατέρα». Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Α. Φλαμπουράρης ήταν αυτός που «έσωσε» τον Α. Τσίπρα από την πρόωρη εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία του κόμματος, μετά τις ευρωεκλογές του 2009, όταν ο Αλέκος Αλαβάνος ήθελε να επιστρέψει εκ νέου στην προεδρία και να μην επιτρέψει στον «διάδοχό» του να τεθεί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του ίδιου έτους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α. Φλαμπουράρης ήταν αυτός που παραπλάνησε τους «ομολόγους» του από την παλαιά φρουρά, κυρίως τον Α. Αλαβάνο, ότι ο «μικρός», όπως αποκαλούσαν τότε τον Α. Τσίπρα, δεν είχε δυνατότητες να συνεχίσει στην ηγεσία. Ωστόσο, στο τέλος όχι μόνο τον στήριξε, αλλά ήταν και αυτός που μετά τις εθνικές εκλογές τού εισηγήθηκε να έρθει σε ρήξη με τον Α. Αλαβάνο και να μην του δώσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής το 2010, αλλά να προτείνει ως υποψήφιο τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Αλέξη Μητρόπουλο.
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που προέρχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανήκει στην κατηγορία των «ευκατάστατων αστών» του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Δεν έχει καμία σχέση με τους «απεριποίητους ταγαροφόρους» του ΣΥΡΙΖΑ ή όσους «φτιάχνονται» με επαναστατικές ιδέες στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων.
ΣΥΡΙΖΑ τον «αποκαλούν» μπον βιβέρ της Αριστεράς, καθώς κάθε φορά που εμφανίζεται στις συνεδριάσεις είναι «καλοντυμένος» και ευγενής με το ασθενές φύλο, δεδομένου ότι δεν φείδεται κομπλιμέντων.

ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
Είναι το πρόσωπο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο ήταν εναντίον της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, προβάλλοντας συνθήματα του τύπου «όταν δίπλα σου χορεύουνε τα δισ. είναι βλακεία να είσαι εθελοντής», κράτησε ανοιχτές τις πόρτες της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, και μετέπειτα στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Μάλιστα, κατόπιν δικών του συνεννοήσεων
η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Κουμουνδούρου το 2003 για να ενημερώσει το κόμμα για την πορεία εκτέλεσης των έργων. Ο ίδιος ο Α. Φλαμπουράρης, δε, είχε τότε αναλάβει υπεύθυνος του κόμματος για την «παρακολούθηση των Ολυμπιακών Εργων», γεγονός που τον είχε φέρει σε αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενες στο κόμμα «κινήσεις πολιτών», οι οποίες του χρέωναν σκοπιμότητες για τη θέση που είχε πάρει υπέρ της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέοντας τη στάση του με την επαγγελματική του δραστηριότητα ως πολιτικού μηχανικού. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2000 σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» είχε φιλοξενηθεί ανακοίνωση της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ «Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Ολυμπιάδα», η οποία κατήγγειλε «αριστερά διαπλεκόμενα» στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, 
 Για όσους έχουν αξιόπιστη ενημέρωση για τις σχέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Α. Φλαμπουράρη, ο τελευταίος αντιμετωπίζει τα παιδιά του Α. Τσίπρα ως «εγγόνια» του, ενώ και εκείνα από τη μεριά τους τον αποκαλούν «παππού». Μάλιστα, όσοι δεν τον συναντούν τα καλοκαίρια στην Αίγινα να «παίζει» με τα παιδιά του Α. Τσίπρα στο «Εν Πλω», τον βλέπουν συχνά-πυκνά να τα έχει «αγκαλιά» κοντά στην οικία του, πιο κάτω από τον Λυκαβηττό, στην καφετέρια «Φίλιον» στο Κολωνάκι.
Εκεί τα πηγαίνει για να τον συναντήσουν η σύζυγος του Α. Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα. Πολλές φορές σε διπλανό τραπέζι απολαμβάνει το θέαμα κάνοντας θετικά σχόλια ο επίσης θαμώνας στην ίδια καφετέρια, Κώστας Λαλιώτης.
Διαχειριστης : Αυτος ο διεφθαρμενος ανθρωπος ο διαπλεκομενος και ξεπλυμα μαυρου χρηματος 
θα πληρωσει με αερα τους Χρηματοδοτες και τους συνταξιουχους
ειναι 70αρης και δεν λεει να τα παρατησει 

απο οτι δειχνουν τα πραγματα θα παει για κακουργηματα ο φιλος του Λαλιωτη 
οτι και να κανουν η θλιβερη παρενθεση αποτελει παρελθον 
θεμα λιγων ωρων ημερων το πολυ θα φυγουν θελουν θελουν 
καποιο ανθρωποι σαν αυτον εφεραν την οικονομικη κριση 
και πρεπει να πληρωσουν 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου