Σελίδες

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Είναι η Τουρκία στα πρόθυρα της κατάρρευσης;



(CNN) - Η πλατεία Ταξίμ είναι ισοδύναμη της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Tahrir του Καΐρου ή Trafalgar Square του Λονδίνου και είναι τώρα το επίκεντρο των διαδηλώσεων που προκλήθηκε από τα σχέδια για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου σε ένα από τα λίγα εναπομείναντα χώρους πρασίνου της πόλης.
Αυτό ήταν αρχικά ένα μικρό να καθίσει στο έχει μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη σειρά διαμαρτυριών λόγω - σύμφωνα με τα λόγια του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - «υπερβολικής βίας» από την αστυνομία.
Οι διαδηλώσεις αυτές αντανακλούν, εν μέρει, τη βαθιά ιδεολογική πόλωση μεταξύ κοσμικών, φιλελεύθερους Τούρκους, και το πιο θρησκευτικό Τούρκους, που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο και τα δύο τρίτα του πληθυσμού, αντίστοιχα, με βάση τα αποτελέσματα του 2011 γενικές εκλογές.
Αναμφίβολα, η παγκόσμια κάλυψη από τα ΜΜΕ των ταραχών και τη δυσανάλογη αντίδραση της ασφάλειας έχει επηρέασε αρνητικά τη διεθνή εικόνα του Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ως προοδευτική δύναμη στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας. Παρ 'όλα αυτά, ο τελικός καθοριστικός παράγοντας αντοχή του Ερντογάν θα είναι η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και όχι αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Τι οδήγησης ταραχές και διαδηλώσεις στην Τουρκία;
Δαναος: ο Ερντογαν...παταει σε 2 βαρκες....κατα αρχην ...ειναι ..
ο χρυσαυγητης θεουσος της Τουρκιας...ισλαμιστης φανατικος...υποκριτης μεγαλος...
ποια αναπτυξη...μηδεν στην Τουρκια....μια οικονομια ...φουσκα ειναι...
η οικονομια της Τουρκιας...ειναι βασισμενη..στην παραοικονομια..στο λαθρεμποριο..και την λαθρομεταναστευση...την οποια η Ελλαδα την πληρωνει ακριβα...
ο Ερντογαν εκροσωπει το παρακρατος της Τουρκιας...
αλλα εκανε το μεγαλο λαθος να τα βαλει...με το Ισραηλ ....
δεν το θελουν...ουτε οι ...ΗΠΑ...ουτε η Ρωσια..
η πτωση του καθεστως Ερντογαν ειναι θεμα ωρων πλεον...τι θα γινει μετα κανεις δεν γνωριζει...η υποκρισια του καθεστως ..εχει καταρρευσει...
το θεμα ειναι ..να διατηρηθει ...η Ελληνοτουρκικη φιλια..
οι Ελληνες-δες υποστηριζουν το κοσμικο Κρατος της Τουρκιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου