Σελίδες

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

«Το Αβγό του Φιδιού»

«Το Αβγό του Φιδιού»


Διαχειριστης: Το Αβγό του Φιδιού (1976) αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Βερολίνο του 1923, την εποχή που ο πληθωρισμός έφτανε σε ακραία ύψη κι ο Χίτλερ άρχιζε τη συγγραφή του έργου του Ο Αγών μου (Mein Kampf).  Σε ένα άρθρο των ‘’Τάιμς’’ της Νέας Υόρκης ο Μπέργκμαν είπε ‘’Οι άνθρωποι μιλούν πολύ για εθνικά χαρακτηριστικά. Ανοησίες.’’
Σε μια τέτοια πόλη που «παντού χύνεται δηλητήριο» και η ύπαρξη «είναι σκέτος τρόμος» περιφέρεται ο Έιμπελ. Και όταν στέλνει στον διάβολο μια πόρνη που τον ρωτά αν έχει δολάρια, εκείνη του απαντά: «και εσύ που νομίζεις ότι βρίσκεσαι;» Το πραξικόπημα του Χίτλερ θα αποτύχει.
Η απήχηση των δυνάμεων του εθνικοσοσιαλισμού είναι ακόμη περιορισμένη, σε μια κοινωνία που ζει την «Αποκάλυψή» της, στην εφιαλτική Γερμανία του Μεσοπολέμου, όπου άνθρωποι σκοτώνουν άλογα στη μέση του δρόμου για να τα φάνε ή πεθαίνουν από πείνα. Η ζωή για τους νικημένους Γερμανούς είναι πολύ δύσκολη, με το εθνικό ηθικό καταρρακωμένο και το στομάχι άδειο. Ιδανικές συνθήκες για να σκάσει το Αυγό του Φιδιού και να ανατείλει ο ναζισμός. Ο Έιμπελ, σε αυτήν την περιδίνησή του θα' ρθει πρόσωπο με πρόσωπο με «το αυγό του φιδιού».

Αυτό συνέβαινε στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Οι άνθρωποι λιμοκτονούν στον Τρίτο Κόσμο, μάχονται για θρησκευτικά θέματα, εκτελούν παιδιά, βασανίζουν οι μεν τους δε. Τα βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση. Προσπαθούμε να το εξαλείψουμε, να το εξαφανίσουμε, αλλά συνεχίζουμε να το κουβαλάμε μέσα μας, όπως «το αυγό του φιδιού» όπου μέσα απ’τις λεπτές μεμβράνες μπορείς να διακρίνεις καθαρά το ήδη τέλεια σχηματισμένο ερπετό, έτσι και ο φασισμός  επωάζεται αργά, σταθερά και απροκάλυπτα».
Το αυγο του φιδιου εσκασε το εσπασε ο μισθοφορος καθοδηγητης βαρουφακης που ειναι ροζε περιθωριακο ατομο με προσωπικα παθη και εξαρτησεις 
ενηρησε για συμφεροντα εταιρειων χρηματηστηριου και πληρωθηκε 
ξεπλυμα μαυρου χρηματος παει για κακουργημα οπως το συνολον της ομαδας των τσιπραιων 
πιθανον να πανε και για εσχατη προδοσια οι νεοναζι 

η κυβετνηση των τσιπραιων δεν ειναι νομιμη για πολλους λογους 
ουτε ψηφο εμπιστοσυνης εχει παρει απο την Βουλη 
κανονικα ο Προεδρος της Δημοκρατιας επρεπε να τους εχει σε αργια 

το επομενο σχεδιο το επομενο βημα των νεοναζι ειναι οι φονοι 
θελουν θυματα 
για να προκαλεσουν γενικη αναταραχη 
πραγμα που δεν θα γινει εχουν ληφθει μετρα 
το Κρατος λειτουργει κανονικα 
τα υπολοιπα στο βιντεο παραπανω
  μακρια απο ακραιες ομαδες πληρη αδιαφορια αν ειναι προκλητικοι αμεσως στον εισαγγελεα στον Νομο 
προεχει η ομονοια η ενοτητα η ομποψυχια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου