Σελίδες

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ρασπούτιν.....και...Νεκταριος...τα εγκληματα της εκκλησιας των αγαμων καλογερων του ου μοιχευσουν...





Ο Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν (στα ρωσικάГригорий Ефимович Распутин) ήταν Ρώσος μυστικιστής
Ήταν γιος χωρικών από τη Σιβηρία και παρόλο που πήγε σχολείο, παρέμεινε αμόρφωτος σε σημείο που δεν ήξερε ούτε να γράφει.
Οι πνευματικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν σε ηλικία 18 ετών σε μοναστήρι, όπου μυήθηκε στη διδασκαλία των «Μαστιγουμένων», μίας αίρεσης, τα μέλη της οποίας ονομάζονταν επίσης και πειθαρχούμενοικουκουλοφόροι ή δερόμενοι και οι οποίοι μαστιγώνονταν για λόγους μετανοίας ή εξιλέωσης. Διαστρεβλώνοντας τα κηρύγματα της αίρεσης αυτής, ο Ρασπούτιν διατύπωσε δικό του δόγμα, σύμφωνα με το οποίο η σεξουαλική εξάντληση ήταν το καλύτερο μέσο για να φθάσει ο πιστός στην κατάσταση της «θείας αταραξίας», ώστε να βρεθεί πιο κοντά στον Θεό.
Έφυγε από το μοναστήρι πριν γίνει μοναχός και επέστρεψε στο χωριό του, όπου παντρεύτηκε το 1889 και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Τελικά, όμως, εγκατέλειψε το σπίτι και την οικογένειά του το 1901 για να γίνει προσκυνητής και πέρασε μεγάλο διάστημα περιπλανώμενος φτάνοντας μέχρι το Άγιο Όροςκαι τα Ιεροσόλυμα. Στο διάστημα αυτό, ανακήρυξε τον εαυτό του «άγιο» και ζούσε από τις δωρεές των χωρικών. Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τη στιγμή που έφυγε από το Ποκρόφσκογε, κατάφερε να γίνει γνωστός για τις υποτιθέμενες θεραπευτικές του δυνάμεις, αλλά και για τη σκανδαλώδη σεξουαλική του συμπεριφορά.
 ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος είπε το 2003:
«Αυτό είναι τρέλα! Ποιος θα ήθελε να παραμείνει σε μια εκκλησία που τιμά το ίδιο τους δολοφόνους με τους μάρτυρες, τους ακόλαστους με τους αγίους;»
Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1846-1920) είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης θεωρείται και θαυματουργός διότι όπως λέγεται από τις λαϊκές παραδόσεις, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.
Ο Νεκτάριος αρχικά αφού τελείωσε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, και ο Θεόκλητος αποπέμφθηκε λόγω του αναθέματος στον Βενιζέλο μαζί με τους υπολοίπους επισκόπους, πίστεψε πως τα πράγματα ίσως εξομαλυνθούν. Η αρχική αισιοδοξία όμως διεκόπη όταν 1918 κατηγορήθηκε από μητέρα μοναχής για ανηθικότητα. Γρήγορα όμως εξετάσεις και έρευνες του εισαγγελέα Αθηνών κατέδειξαν το ψεύδος της μητέρας της κόρης, η οποία οικειοθελώς είχε προσχωρήσει στο μοναστήρι. 

Διαχειριστης : Ενας φιλος ..της θολουρας περιθωριακος..μου εδωσε την ιδεα..
για τον Ρασπουτιν...και τον Νεκταριο της Αιγινης....
τα δυο εγκληματα της εκκλησιας....δυο ηρωες ....τους συκοφαντησαν...διεσυραν... 
ο μεν πρωτος...ακομα και σημερα στην Ρωσια ειναι ηρωας....και οι μπολτσεβικοι..τον φοβηθηκαν και νεκρο...οτι και να λενε τον δολοφονησαν...οι καλογεροι...με αποτροπαιο τροπο...ηταν και θηριωδης....
καλογερος αλλα παμτρεμενος με 4 παιδια...η δολοφονια του εφερε και το τελος τελος της Ρωσιας και του Τσαρου...80 νετη περασαν για να επανελθει η Δημοκρατια στην Ρωσια...
οσο για τον Νεκταριο..περασε απο την Αλεξανδρεια...ηταν φιλοσοφημενος...
στο τελος υπολογιζε ..τον Βενιζελο... αλλα εχασε..η αρχη των Βενιζελικων...οι αντιπερες οχθες...θρησκεια φιλοσοφια...νομιζω οτι εκαναν λαθος....οπως και εν καιρω πολεμου δεν κανεις εκλογες....η υπερδημοκρατια...και τα λαθη...
παν μετρο αριστον....Ισοκρατης... τα παρεβλεψαν    
και η Ελλαδα εχασε....τοτε επρεπε οικουμενικη κυβερνηση οπως και τωρα...
και ελπιζω να γινει... καιο στη ακραια ομαδα του συριζα υπαρχουν δημοκρατικοι ανθρωποι...Ελληνες ενας ..ειναι και ο Δρετακης αξιολογος...

οσο για τον Ρασπουτιν και Νεκταριο...
ειναι βιοι παραλληλοι..εζησαν την ιδια περιοδο...
προσεφεραν πολλα....ο ενας ηταν διορατικος ο αλλος φιλοσοφημενος... 
η καταληξη η ιδια ...την μοιρα δεν μπορει να την αλλαξει κανεις...
η Ιστορια εχει επαναληψεις...πιστευω στην ημερες μας για να μην ζησει η Ελλαδα
ξανα ημερες ...του 1920....η λυση ειναι μια...
οικουμενικη Κυβερνηση...και διαχωρισμο Κρατους Εκκλησιας...
πραγμα που πιστευω οτι θα γινει... 
παντα προεχει....η ομονοια η ενοτητα...η ομοψυχια...
ερρωσθε και ευδαιμονειτε...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου